Logi sisse

Programmi tingimused

USA valitsus on Work & Travel programmile kehtestanud järgmised tingimused:

 

Vanus

  • 18 – 29 aastat

Õpingulised tingimused

  • Programmist saavad osa võtta kõik üliõpilased, kes on registreeritud akrediteeritud kõrghariduslikus õppeasutuses täiskoormusega õppevormi, samuti ka viimase aasta üliõpilased, kes lõpetavad oma õpinguid kevadel või suvel
  • Osaleda saavad ka välismaa ülikoolis õppivad isikud, kui nad õpivad riiklikult akrediteeritud õppekava järgi
  • Õhtuses õppevormis ja avatud ülikoolis õppivad üliõpilased saavad samuti programmis osaleda, kuid nad peavad õppima täiskoormusega
  • Akadeemilisel puhkusel viibivad üliõpilased sellest programmist kahjuks osa võtta ei saa
  • Samuti ei tohi kahjus osaleda keskkooli lõpetanud, kes plaanivad sügisel ülikooli astuda. Osalemiseks pead olema vähemalt ühe semestri ülikoolis läbinud. Seega talvel sisseastunud saavad kevadel osaleda.

Isikuomadused

  • Inglise keele oskus suhtlustasandil, väiksemate vigade ja aktsendi pärast ära muretse, see käib asja juurde
  • Walk-In ehk Freestyle programmi kandideeriva üliõpilase inglise keele oskus peab olema väga hea
  • Osaleja peaks olema seiklushimuline, kohusetundlik, iseseisev ja hea suhtlemisoskusega.

Programmi kestus

  • Tudengid saavad osaleda Summer Work/Travel programmis ainult suvevaheajal
  • Tööluba väljastatakse kuupäevadeks 15. maist 1. septembrini ja pärast seda, kui DS-2019 lõpeb, võid 30 päeva jooksul riigisiseselt reisida
  • Sa võid siseneda riiki 2 nädalat enne tööloa algust 
  • Pärast 31. augusti ei soovita proovida enam USAsse siseneda, kuna viisaametnik ei pruugi sind 30 päevase reisimisperioodi ajal riiki tagasi lasta. Kui plaanid septembris Kanadasse või Mehhikosse edasi reisida, siis kavanda sealt lend otse koju
  • Ilma tööloata USAs töötamine on ebaseaduslik – selle eest võib saada USAsse kuni eluaegse sissesõidukeelu.

Kui sa ei ole päris kindel, kas sa tingimustele vastad, ära kõhkle ja võta meiega ühendust!