Logi sisse

Austraalia programm

Alates 2005. aasta maist saavad eestlased kasutada Austraalias töötamiseks ja reisimiseks Working Holiday viisat. Seda võimalust on paljud eestlased juba kasutanud ning muljed on väga positiivsed.

Kelle jaoks viisa on?

Working Holiday viisa on inimestele, kes taotlemise hetkel on vanuses 18-30. Erinevalt USA Work and Traveli viisast pole oluline, kas oled tudeng või mitte. Viisa lubab tööd teha ja reisida 12 kuud ning seejärel on võimalik taotleda veel üht sama pikkusega Working Holiday viisat. See viisa on mõeldud peamiselt selleks, et tutvuda Austraalia eluga ning katta reisimise kulud ajutiste tööotsade tegemisega. Kuna Austraalia palgad on kõrged, on paljud eestlased kasutanud aastat Austraalias raha teenimiseks.

Mida on viisaga lubatud teha?

Kui sulle on viisa väljastatud, saad sa:

  • Siseneda Austraaliasse 12 kuu jooksul alates väljastamisest
  • Jääda Austraaliasse 12 kuuks
  • Viisa kehtivusaja jooksul Austraaliast lahkuda ja uuesti siseneda nii palju kordi kui tahad
  • Töötada Austraalias kuni 6 kuud iga tööandja juures (pärast kuue kuu möödumist pead tööandjat vahetama)
  • Kui sa taotled teise Working Holiday viisa, võid sa sama tööandja juurde, kelle juures sa esimese viisa kehtivusajal töötasid, uuesti kuueks kuuks tööle minna
  • Õppida või osaleda koolitustel kuni 4 kuu jooksul

Teise aasta viisa

Teise viisa taotlemiseks peavad olema täidetud eeltingimus, et taotleja peab esimese viisa kehtivusaja jooksul töötama vähemalt 3 kuud mõnes Austraalia maapiirkonnas (Rural Australia) ning tegema teatud spetsiifilist liiki tööd. Selleks, et seda tõendada, peab tööandja täitma ära sellise dokumendi.
Taotlejad peavad ka selle viisa taotlemiseks olema vanuses 18 – 30. Kui plaanid teiseks aastaks veel jääda, peaksid olema kindel, et see, kus töötad, täidab teise aasta viisa tingimusi.
Vastasel juhul võid esimese aasta lõpus avastada, et oled 3 kuud töötanud kuskil, kus sa muidu poleks tahtnud, ja see ei kvalifitseerugi nõutud tööna. Sellisele tööle saab meie Austraalia partner sind aidata kohe, kui Austraaliasse oled jõudnud. Soovitame esimese aasta jooksul maapiirkonnas tööd teha, kuna isegi kui sa kohe ei plaani teiseks järjestikuseks aastaks jääda, jätab see sulle ukse lahti hiljem uuesti sama viisaga tagasi minna